diumenge, de gener 14, 2007

Hi ha segon plat?


Després de la primera reflexió i veure com la resposta ha estat desequilibrada em motiva a escriure sobre un tema, amb el nou any, del que en alguna ocasió ens havíem plantejat, en el grup o a la classe, alguna reflexió.
Observeu que els comentaris han estat posats, a data d'avui, per tres persones del grup. Tres dones. És molt evangèlic. Costa buscar poc mirar el nou testament i veure que la dona, no sempre present, sí apareix en determinats moments per motius molt diferents. Us convido a citar i comentar algun passatge bíblic (preferència pel nou testament potser) on hi aparegui alguna dona o dones i descriviu i comenteu el seu paper.


A partir d'aquí, en parlarem.


Si a algú li interessa molt el tema sobre l'AT pot consultar l'interessant reflexió de Margarita Muñiz a http://www.mercaba.org/FICHAS/Teologia_latina/interpretacion_biblica_papel_mujer.htm
on fa interessants disquisicions...
No som ella, però alguna coseta podem dir, oi? Bon profit!
NOTA: sí, a la fotografia hi ha una dona musulmana a l'actualitat, quina imatge millor per a imaginar les dones que trobareu en els textos bíblics? Si hi cliqueu anireu a un interessant article de Emma Bonino sobre dona i religió -recordeu que reflexionar ens fa més lliures, també per creure-.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Un passatge del Nou Testament on surti una dona com a protagonista, sempre me ve el cap el relat de les Noces de Canna, conegut també com la conversió de l'aigua en vi. Aquí tenim la figura de Maria, la mare de Jesús, que al veure que s'està acabant el vi, pren la iniciativa i mana al seu fill que aconsegueixi més vi. La resta del relat és la part més coneguda, però m'agradaria destacar el paper que hi juga Maria. Aquí observem que Maria sempre estar atenta i sempre té alguna idea per ajudar i donar una mà als altres. En aquest cas, mana al seu fill Jesús, que solucioni el problema sabent que és capaç de resoldre'l. Es aquesta empenta i coratge, el que cal destacar més de la verge Maria i és un comportament ideal per als cristians.

dijous, de gener 18, 2007 7:29:00 p. m.  
Blogger Álvaro Fernández said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

diumenge, de novembre 21, 2010 12:10:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home